Presidentti Mannerheim kahvimuki

19,90  sis alv 24%

JPColorizationin suunnittelema Presidentti Mannerheim kahvimuki  lahjaksi tai omaan käyttöön.
Alkuperäisten kuvien lähde SA-kuva.
– Väri: Valkoinen
– Materiaali: Keramiikka, astianpesukoneen kestävä
Tuotetunnus (SKU): presidenttimannerheimmuki-1 Osastot: , , , , , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Tasavallan Presidentti

Mannerheim valittiin Tasavallan presidentiksi (4.8.1944-8.3.1946), koska vain hänen katsottiin pystyvän vievän maan rauhaan. Hänen nauttimansa luottamus takaisi se, että neuvotteluja Neuvostoliiton kanssa ei katsottaisi petokseksi ja että koko armeija noudattaisi rauhansopimusta. Mannerheim sanoutui irti presidentti Rytin allekirjoittamasta erillisrauhan estävästä sopimuksesta ja suostui aselepoon.

Välirauhansopimuksen (19.9.1944) jälkeen Mannerheim pyrki aktiivisesti löytämään uuden, Suomelle niissä oloissa mahdollisimman edullisen ulkopoliittisen ratkaisun. Liittoutuneiden valvontakomission valvoessa Suomea Mannerheimin oli pakko hyväksyä useita vastenmielisiä ratkaisuja. Hän joutui mukautumaan suojeluskuntien, Lotta Svärd -järjestön ja Suomen aseveljien liiton lakkauttamiseen. Vastaavasti hänen aikanaan maanpetoksesta tuomittuja vapautettiin ja näitä otettiin jopa Suomen hallitukseen.

Sotasyyllisyysoikeudenkäynnin aikana (1945-1946) esiintyi vaatimuksia myös hänen syyttämisestään, ja hän joutui käytännössä puolustuskannalle. Hänen mahdollisuutensa johtaa Suomen ulkopolitiikkaa tehokkaasti olivat vähäiset, ja sairauden uuvuttamana hän erosi presidentinvirasta maaliskuussa 1946.

Viimeiset vuotensa presidenttikauden jälkeen Mannerheim vietti hiljaisesti, talvet Sveitsissä ja kesät Suomessa. Hän kuoli 28. tammikuuta 1951, 83-vuotiaana Lausannessa Sveitsissä. Hänet haudattiin Hietaniemen sankarihautausmaalle 4. helmikuuta kaikin kunnianosoituksin. 

JPColorizationin suunnittelema presidentti Mannerheim kahvikuppi vaikka lahjaksi tai omaan käyttöön.
Alkuperäisten kuvien lähde SA-kuva.
– Väri: Valkoinen
– Materiaali: Keramiikka, astianpesukoneen kestävä

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Presidentti Mannerheim kahvimuki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *